Doorgaans wordt hiervoor gebruik gemaakt van Rode Noorse Den.  Het door ons gebruikte hout is van timmerkwaliteit 1ste keus en is gedrenkt in schimmelwerend en insectendodend product type Madurox.

 

Dakpannen

Voor onze dakpannen werken wij hoofdzakelijk met Koramic.

In België is KORAMIC als enige producent van kleidakpannen marktleider en brengt daarnaast een uitzonderlijk ruim gamma pannen op de markt onder de merknamen Pottelberg, Narvik, Janssens-Dings, Bisch, Migeon en Aleonard. Dit gamma omvat maar liefst 23 verschillende modellen pannen in meer dan 50 kleuruitvoeringen met meer dan 1000 verschillende bijbehorende hulpstukken.
Alle KORAMIC kleidakpannen zijn gedekt met een waarborg van 30 jaar op de vorstbestandigheid.

KORAMIC heeft 2 productie-eenheden in België en deze behoren tot de modernste dakpannenfabrieken van Europa. Zij produceren jaarlijks tientallen miljoenen kleidakpannen en hulpstukken. 

"Pottelberg" is de merknaam van alle in België geproduceerde dakpannen. Koploper van de Pottelberg modellen is de "Stormpan". Van de enige echte Pottelberg Stormpan kan gezegd worden dat ze het meest voorkomende panmodel in het land is. Honderden miljoenen Pottelberg Stormpannen 44 en 993 sieren de daken van België. Andere in deze Belgische fabrieken vervaardigde panmodellen zijn de Vlaamse pan 401, de Oude Pottelbergse pan 451 en de Tegelpan 301.

Kunstleien

Eternit gebruikt voor zijn producten hoofdzakelijk natuurlijke grondstoffen, zoals cement, kalk, zand, klei en cellulose vezels.  Die grondstoffen kunnen ontgonnen worden met een beperkte milieu-impact en bovendien zijn ze recycleerbaar.

Leien zijn geschikt voor alle soorten daken en gevels, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. De leien kunnen zowel op dak als gevel geplaatst worden, je kan dus een perfecte continuïteit creëren tussen dak en gevel. De verschillende formaten, de verschillende kleuren, en de vele manieren van plaatsing zorgen ervoor dat je dak en gevel gepersonaliseerd worden.

Natuurleien

Voor natuurleien werken wij met de SAMACA leien.

Reeds meer dan 40 jaar is de Samaca-groep aanwezig op de markt van leien voor dakbedekking en exporteert zij haar productie naar meer dan 20 landen in de wereld. De Samaca-leien dekken, beschermen en verfraaien duizenden gebouwen, van de eenvoudigste tot de meest prestigieuze.

Met een uitzonderlijke capaciteit van meer dan 10 ontginningssites, die elk een eigen variëteit van leien hebben, biedt Samaca een uniek en breed gamma aan en past de groep zich soepel aan naar de meest verscheidene architecturale vereisten.home afdrukken sitemap

EPDM

EPDM is een éénlaags synthetisch dakrubber.
EPDM afdichtingen garanderen een uitstekende weerstand op UV-stralen en extreme weersinvloeden en verzekeren een levensduur van minstens 50 jaar.

EPDM heeft een aantal grote voordelen: 

Zeer lange levensduur
Testen hebben een levensduur van minstens 50 jaar aangegeven.

Bestand tegen extreme weersomstandigheden
EPDM is uitstekend UV- en ozonbestendig en niet onderhevig aan extreme weersomstandigheden.
Men kon geen versnelde veroudering van EPDM vaststellen tussen temperaturen van -30°C tot +120°C.

Elastisch
EPDM rubber beschikt over een hoge elasticiteit. Hierdoor is EPDM rubber uitstekend bestand tegen scheuren e perforaties.

Milieuvriendelijk
Dankzij de lange levensduur is EPDM een milieuvriendelijke oplossing voor uw dakafdichtingen.
Daarbij komt nog dat EPDM volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen.
EPDM wordt vaak gebruikt als basis voor groendaken. 

 

Wij werken uitsluitend met VIEILLE MONTAGNE zink.
Een naam die internationaal garant staat voor kwaliteit en know-how.

Zink is een wit metaal met blauwe schakering.  Het wordt buigzaam en bewerkbaar tussen de 100 en 150°C.
Het zinkmetaal wordt gewonnen uit blende.  Na een uitgebreid fabricageproces ontstaat zink dat klaar is om
in de bouwsector te worden gebruikt.  Het heeft een zuiverheid van ong. 99,995 %.
Al meer dan honderdvijftig jaar wordt zink gebruikt in de bouwsector.  Het resultaat is een schat aan ervaring
en vakkennis.
Sinds mensenheugenis is men op zoek naar materialen die weers-en tijdbestendig zijn en ook nog voldoen
aan de estetische en technische eisen.
Maar al vlug werd begrepen dat aan de kwaliteiten van zink niet kan worden voorbijgegaan.
Zink biedt enorme mogelijkheden bij de realisatie van daken en gevels en het opvangen en afvoeren van re-
genwater.

ONZE TOEPASSINGEN

HANGGOTEN

Wij leveren en plaatsen vierkante of halfronde hanggoten in VM zink van 1 mm met de nodige uitzettingsroeven. De goten worden geplaatst in goothaken van warm gegalvaniseerd ijzer. De tapbuizen worden op de bestaande afvoerbuizen aangesloten.

BAKGOTEN

De bakgoot is een rechthoekige goot en heeft twee belangrijke kenmerken:

-de helling van de goot is vanaf de grond niet zichtbaar

-de dakvoet zit verborgen achter de bakgoot

Wij leveren en plaatsen bakgoten in VM zink van 0.8 mm met de nodige uitzettingsroeven. Deze bakgoten worden op de werf op maat gemaakt in functie van de afmetingen van de kroonlijst. De tapbuizen worden aangesloten op de bestaande regenwaterafvoerbuizen.

REGENWATERAFVOEREN

Het door de hang- of bakgoten verzamelde water wordt afgevoerd door afvoerbuizen, die zo verticaal mogelijk geplaatst worden.

Wij leveren en plaatsen afvoerbuizen in VM zink van 0.7 mm. Deze buizen worden aan de muur bevestigd met speciale beugels in zink. Aansluiting op de riolering ter hoogte van het maaiveld met aangepaste reductiestukken. 

PLATTE DAKEN

Zink kan dienst doen voor daken vanaf een dakhelling van 3°.
Hedendaags is er de mogelijkheid om het materiaal niet meer te moeten verluchten aan de onderzijde. Tot enige tijd terug was dit nog verplicht. Deze vooruitgang betekent, geen energieverliezen meer langs de ventilatieopeningen en geen koude lucht of condensatie in de dakconstructie.

HELLENDE DAKEN

De staande naad, evolutie van het roevensysteem, is een techniek:

-voor dakbedekking en gevelbekleding

-toepasbaar vanaf 3° helling (5%)

-plaatsbaar met banen in grote lengtes waarbij rekening gehouden wordt met de uitzetting en inkrimping van het VM ZINC

-keuze uit verlucht of warm daktype

-mogelijkheid tot bedekken van de meest eenvoudige tot de meest uiteenlopende vormen

-ook toepasbaar bij bekleding van oversteken (kroonlijsten van bakgoten, enz...) 

De geprofileerde banen worden met klangen bevestigd, in de meeste gevallen met vaste klangen bovenaan en verdeeld over hun volledige lengte met schuifklangen.
Deze klangen, bevestigd op het draagvlak, worden samen met de reliëfs van de banen gesloten.

De geringe hoogte van de staande naad (standaard 25 mm) op een regelmatige afstand van 430,530 of 600 mm nuttige breedte geeft een indruk van lichtheid en ritme aan het volume.
Hiernaast zijn, in niet standaard productie, nuttige breedtes tussen 100 en 600 mm mogelijk. Om een volledige vlakheid van gevels te bekomen en in geval van daken blootgesteld aan grote windkrachten, raden wij aan om de banen te beperken tot een maximum nuttige breedte van 430 mm.

GEVELBEKLEDING

Zink is een zeer onderhoudsvriendelijk en flexibel materiaal om mee te werken: het is buigzaam en duurzaam.
De uiteindelijke beslissing om te kiezen voor zink als gevelbekleding kan vaak gemotiveerd worden omwille van de strakke en tijdloze uitstraling.
 

 

 

In de moderne architectuur krijgt licht een steeds belangrijke rol. Een terechte aandacht omdat licht deel uitmaakt van het concept en de esthetiek van een gebouw. Licht is sterk bepalend voor het eindresultaat. Om licht zo goed mogelijk te integreren zijn speciaal ontwikkelde bouwelementen nodig die alle technische en esthetische facetten met elkaar verzoenen. Daklicht geeft drie keer meer rendement dan een zelfde oppervlakte lichtinval via gevelbeglazing of ramen.

Wij werken met de meest courante merken:
VELUX
SKYLUX

 

Verschillende mogelijkheden en materialen bieden zich aan voor gevelbekleding.

Afhankelijk van de stijl van uw woning :

- Leien

- Trespa

- Zink

- Sidings

- ...