Netvergoedingen

Eigenaars van zonnepanelen hebben nu ook een netvergoeding aan hun been. De netvergoeding voor zonnepanelen is er vanaf 1 januari 2013. Deze vergoeding geldt voor alle installaties, zowel nieuwe als bestaande. Als eigenaar heb je twee keuzes: een forfaitair bedrag per kilowatt (kW) neertellen, of een slimme meter installeren en betalen voor wat je concreet afhaalt en injecteert.

Wat is een netvergoeding?

De netvergoeding is een vergoeding die je als eigenaar van een zonnepanneelinstallatie  kleiner dan 10 kW moet betalen omdat je gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Deze vergoeding wordt verrekend via de stroomfactuur. De berekening kan op twee manieren gebeuren:

1. Forfaitair bedrag
Je betaalt een forfaitair bedrag per geïnstalleerde kW. Hoeveel dat per kW is, bepaalt jouw distributienetbeheerder. Als gemiddelde wordt 53 euro naar voren geschoven. Een "gemiddelde" particuliere installatie van 4,5 kW "kost" vanaf dit jaar dus 238,50 euro.

Klik hier voor het overzicht per distributienetbeheerder

2. Extra meter
Je kan er echter voor kiezen om een extra meter te installeren. Dan betaal je geen forfaitair bedrag, maar gebeurt de berekening op basis van wat je op het net zet (injectievergoeding) en er afhaalt (normale distributiekosten). 

Lees hierover meer op onze nieuwspagina's

 
  Home  
 
  Luc De Kock NV  
 
  Dakwerken  
 
  Zonnepanelen  
  PV-systemen  
  Werking  
  Techniek  
  Zonnepanelen  
  Omvormers  
  Isolatievoorwaarden  
  Subsidie  
Netvergoedingen  
  Veiligheidstips  
  Warmwater  
 
  Sanitair  
 
  Nieuws  
 
  Klantenzone