Onderhoud

Waarom onderhouden? 

Nieuwbouw of renovatie zijn belangrijke investeringen die men tracht te behouden.
Opdat uw dak zijn beschermende rol lang zou blijven vervullen, moet u af en toe wat tijd vrij maken voor het onderhoud. Hou de waterafloop altijd vrij (wegnemen van dorre bladeren en afval uit de dakgoten), verwijder alle plantengroei en ook modder of ander afval dat zich tussen de dakelementenopstapelt (en de oorzaak kan zijn van waterinfiltraties), controleer de staat van de dakelementen, de verbindingsstukken en de metalen onderdelen en kijk ook de staat van de bevestiging van de dakbedekking na.

Vanwaar komt de vervuiling?

Op elk hellend dak kan zich tengevolge van de algen, een groene filmlaag afzetten.
Op alle dakbedekkingen heeft men afzetting van stof. Dit verschijnsel komt vooral voor op daken met een geringe helling waar het stof minder gemakkelijk door de regen wordt weggespoeld.
In deze stofafzetting kan zich mosgroei ontwikkelen. Dakgedeelten die weinig of geen zon krijgen of die zich in een groene of stofrijke omgeving bevinden, zijn hier meer gevoelig aan.

Waar moet u op letten?

Voorafgaand aan een herbehandeling is het aan te raden het dak te laten nakijken door een vakman.
Het onderhoud van daken moet gebeuren met aangepaste loopplanken. Rechtstreeks lopen op de daken is niet toegelaten. De wettelijke bepalingen of de bepalingen van het ARAB (art. 462; 434.7 & 434.9) van toepassing op de onderhoudswerkzaamheden op daken moeten gevolgd worden. 

 
  Home  
 
  Luc De Kock NV  
 
  Dakwerken  
  Timmerwerken  
  Dakisolatie  
  Dakbedekking  
  Zinkwerken  
  Dakramen en lichtkoepels  
  Gevelbekleding  
  Foto's werven  
 
  Zonnepanelen  
 
  Sanitair  
 
  Nieuws  
 
  Klantenzone